Belangrijke updates

Meemoo’s virtuele partnerevent

16/11/2020 - 20/11/2020

Jouw organisatie en archiefmateriaal staan centraal in onze werking. Dat betekent dat we je op de hoogte willen houden van onze werking en onze plannen, en meteen ook met je van gedachten willen wisselen. Daarom organiseren we ook dit najaar een partnerevent, deze keer weliswaar uitsluitend online.

Van maandag 16 tot vrijdag 20 november kan je verschillende virtuele sessies bijwonen over een aantal aspecten van onze werking. De sessies duren één tot anderhalf uur en zijn verspreid over de week, met maximaal twee sessies per dag. Zo kan je de informatie en inspiratie meepikken die jij wil, zonder een hele dag in videomeeting door te brengen.

We starten met een algemene sessie over wat jij als contentpartner kan verwachten van meemoo. We praten je bij over de plannen van het archiefsysteem en het partnerportaal. Tijdens drie sessies kom je meer te weten over onze metadatawerking en we zoomen ook in op de werkingen rond hetarchief.be, artinflanders.be en een nieuw samenwerkingsproject van Het Archief voor Onderwijs. Alle sessies worden hieronder toegelicht.

Al helemaal warm? Schrijf je in voor het hele programma of voor één of meerdere sessie naar keuze.

Programma 

Maandag 16 november: 

  • 10u - 11uMee met meemoo, een sessie over wat we voor jou als contentpartner doen en welke initiatieven in de pijplijn zitten. Registreer zeker als je een update wil over de voorbije maanden bij meemoo én om inzicht te krijgen in onze plannen. 

  • 14u - 15u: Over de werking van Art in Flanders: tijdens deze sessie komen partners van Art in Flanders te weten hoe voorbije acties verliepen, wat de toekomstplannen van de werking en het platform zijn en hoe je met jouw vragen bij ons terecht kan.

Dinsdag 17 november:

  • 10u - 11u30: Partnerwerkingsessie met de focus op het partnerportaal en het archiefsysteem (MAM). Mis deze sessie niet als je benieuwd bent naar de ontwikkelingsroadmap van het archiefsysteem, een demo wil over de nieuwe mogelijkheden voor rapportering die eraan zitten te komen en inspraak wil bij het uitzetten van de grote lijnen van het vernieuwde partnerportaal.

  • 14u - 15u: Metadatasessie 1: visie en strategie. In deze sessie geven we toelichting bij en wisselen we gedachten uit over de concrete toekomstplannen en de grondige herziening van onze metadata-aanpak. 

Woensdag 18 november:

  • 10u - 11u30: De ontsluitingsplatformen van meemoo: het archief.be in de toekomst. Wie is op zoek naar welk materiaal? Wat drijft gebruikers, welke drempels komen ze tegen en welke mogelijkheden kunnen we samen aanreiken om de gebruiker tegemoet te komen? Een sessie voor al wie een hart heeft voor collectieontsluiting. 

  • 14u - 15u: Metadatasessie 2: Aan de slag met metadata. Tijdens deze sessie over metadata kom je te weten hoe onze metadatawerking er vandaag uitziet, wat we meten en hoe we als meemoo vandaag omgaan met jouw metadatavragen.

Donderdag 19 november:

  • 10u - 11u: Metadatasessie 3: metadatageneratie en -verrijking. Manuele metadatacreatie en -verrijking zijn tijdrovend en beperkt in scope. Daarom verkennen we hoe artificiële intelligentie hiervoor ingezet kan worden. Na deze sessie heb je een kijk op de reeds door ons verkende technologieën, onze bevindingen en hoe we verder gaan met onze verkenning.

Vrijdag 20 november:

  • 10u - 11u: Kunstig kijken: muzische audiovisuele collecties op maat van het lager onderwijs. We bekijken een nieuw onderwijsproject in samenwerking met Vives en bespreken hoe we te werk gaan en hoe jij als museum of podiumkunstenorganisatie betrokken kan worden. Interesse om een selectie van je materiaal rechtstreeks tot in de klas te brengen? Wees er dan zeker bij.