Belangrijke updates

Opleiding meemoo-archiefsysteem (MAM)

23/11/2020 - 27/11/2020

Regelmatig organiseren we een opleiding om contentpartners wegwijs te maken in het meemoo-archiefsysteem. Door de coronamaatregelen hebben we de opleiding van 26 november omgevormd tot individuele online sessies in de week van 23 tot 27 november, voorafgegaan door een zelfstudiegedeelte.

Voorafgaand aan de één-op-één sessie lees jij je in op het partnerportaal, onder het topic ‘Aan de slag in het meemoo-archiefsysteem’. Daar leer je hoe je kan inloggen, hoe je een item opzoekt en afspeelt en hoe je een fragment kan aanmaken en exporteren. Aansluitend kan je in de week van 23 november een dag kiezen waarop onze collega Caroline in een online sessie van 1,5 uur met jou de belangrijkste zaken overloopt. 

Hierbij kunnen o.a. aan bod komen:

  • de installatie, softwarevereisten en hardwarevereisten van het systeem 
  • zoeken en vinden in het archief 
  •  kwaliteitscontroles uitvoeren op gedigitaliseerd materiaal 
  • metadata toevoegen in het archiefsysteem 
  • materiaal en metadata exporteren met gebruik van exportlocaties 
  • hoe het meemoo-metadatamodel in elkaar zit en de implementatie hiervan in het archiefsysteem
  • de relatie met andere meemoo-systemen zoals onze registratietool, Het Archief voor Onderwijs, Catalogus Pro en Het Archief

Meerdere personen uit dezelfde organisatie kunnen baat hebben bij de opleiding: het is dus mogelijk tot maximaal drie collega’s mee te laten aanschuiven in dezelfde één-op-één sessie (max. vier personen per sessie). Graag krijgen we van iedere deelnemer de volledige naam. Je kan deze opleiding volgen als nieuwe gebruiker van het meemoo-archiefsysteem of als ervaren gebruiker die wil focussen op doorgedreven aspecten van het systeem. 

Schrijf je in met opgave van je dagvoorkeur. Wij nemen vervolgens contact met je op over het tijdstip.

Vragen over deze opleiding? Je accountmanager beantwoordt ze graag.