Belangrijke updates

Schrijf je in voor het partnerevent op 9 juni 2022

09/06/2022 - 09/06/2022

We kijken ernaar uit jou op donderdag 9 juni 2022 te begroeten in de Boekentoren - de centrale hub van de Universiteitsbibliotheek Gent - voor het partnerevent. Eerst gidsen we je kort door de plannen die de komende tijd op tafel liggen, daarna horen we graag jouw ideeën over onze werking.

Wat mag je verwachten van deze dag?

In de voormiddag ben je weer helemaal mee met projecten als GIVE en de erfgoeddatabanken en met nieuwe ontwikkelingen waarmee we jou nog beter tot dienst willen zijn. Zo ontdek je wat de nieuwe stappen zijn in ons vooronderzoek rond het uitwisselplatform en je krijgt een live demo van het vernieuwde partnerportaal.

Na de lunch duiken we tijdens meerdere interactieve sessies in onze nieuwe beheersovereenkomst met de Vlaamse Overheid. Op het partnerportaal kon je al lezen dat de huidige beheersovereenkomst eind 2023 afloopt. We zijn benieuwd naar jouw ideeën over de hoekstenen van onze werking. Je kiest zelf over welke drie thema’s je in de namiddag wil brainstormen: digitalisering en digitale instroom, duurzame archivering, metadata, ontsluiting en expertise. Je geeft met jouw input mee vorm aan de toekomst van onze samenwerking.

Tot slot kaarten we graag na tijdens een afsluitende apero: het uitgelezen moment om - als je daar nog niet toe kwam tijdens de lunch - de Belvedère van de indrukwekkend gerestaureerde Boekentoren te bezoeken.

Praktische info

We nodigen je uit in de Boekentoren (ingang: Bezoekerscentrum, Rozier 3, 9000 Gent) op donderdag 9 juni 2022.

Programma

10u: Ontvangst

10.30:

  • Verwelkoming
  • Lopende projecten in de kijker
  • Vooruitblik op nieuwe ontwikkelingen
  • Demo vernieuwde partnerportaal
  • Intro op het middagprogramma

12u: Smakelijke lunch

13.15u: 

  • Interactieve sessies over de beheersovereenkomst
  • Je kiest zelf de 3 thema's waarover je wil brainstormen: digitalisering en digitale instroom, duurzame archivering, metadata, ontsluiting en expertise

16.45u: Apero

Vooraf inschrijven is verplicht.