Belangrijke updates

Catalogus Pro viert zijn eerste jubileum

17/06/2019

Hang de vlaggen uit: Catalogus Pro viert dit voorjaar zijn eerste - katoenen dus - verjaardag! Op 19 maart 2018 werden de audiovisuele archieven van onze partners voor het eerst onderling ontsloten. Onze content partners zijn intussen met meer dan 150 en van meer dan 100 van hen is al beeld of geluid gepubliceerd op Catalogus Pro.

Catalogus Pro gaat over ontdekken en ontdekt worden. Wou je altijd al eens over het muurtje kijken en zien wat jouw collega’s in hun archieven bewaren? Of toon je graag je eigen waardevolle audiovisuele collectie aan andere VIAA-content partners? Catalogus Pro verruimt de ontsluitingsmogelijkheden van je beeld en geluid.

Daarnaast biedt het ook manieren om samen te werken met andere content partners van VIAA. Materiaal dat bijvoorbeeld in een coproductie aangemaakt werd, kan op dit platform voor beide partijen zichtbaar zijn. Omdat ook de contactgegevens zichtbaar zijn op Catalogus Pro weet je meteen wie te contacteren voor hergebruik. Het kan ook zinvolle inzichten bieden in functie van je eigen collectiebeheer: wat mist er nog in jouw archief of zou beter in de collectie van een andere organisatie tot zijn recht komen?

In het eerste levensjaar van het platform werd nieuw materiaal toegevoegd en verwelkomden we nieuwe partners. Ook de instroom van nieuw gearchiveerd materiaal zorgt voor een dagelijkse instroom. In cijfers ziet dat er zo uit:

Intussen werken we onder onze partners aan de bekendheid van Catalogus Pro (als jij dit nieuwsbericht leest, dan slagen we daar ook in). Onlangs pakten we uit met enkele nieuwe functionaliteiten op het platform, waarvan het toevoegen van fragmenten de meest in het oog springende is. Ontdek alle functionaliteiten hier.