Belangrijke updates

Lancering metadata op Het Archief komt dichterbij

27/09/2019

Begin november wordt de metadata van de content partners voor wie we nu materiaal opslaan in het VIAA-archiefsysteem gepubliceerd op Het Archief. De gepubliceerde metadata en informatie over jouw organisatie kan je al bekijken op preview.hetarchief.be. Daar kan je inloggen met je eigen VIAA-account (waarmee je ook inlogt op ons registratiesysteem AMS en archiefsysteem MAM).

Wat jij voor ons kan doen?

  • Behalve de teksten over je eigen organisatie (als jij of je collega deze al hebben nagelezen) kan je ondertussen ook een pak algemene teksten lezen die je meer inzicht geven in het platform en zijn werking.
  • Geef feedback in dit formulier over:
    • je logo, korte beschrijving over je organisatie, je website (indien je dit in het verleden nog niet hebt gedaan)
    • metadata van de items van je organisatie
    • het aanvraagformulier

Het spreekt voor zich dat deze preview-versie voorlopig nog niet verspreid mag worden.

Naar aanleiding van de Dag van het Audiovisuele Erfgoed zullen we dan de vernieuwde website hetarchief.be lanceren (begin november). We zouden het geweldig vinden als jouw organisatie mee aan de kar kan trekken om dit goede nieuws te verspreiden - want vanaf dan zullen gebruikers makkelijk de weg vinden naar jouw organisatie voor meer informatie of om een item te kunnen raadplegen.

Om die communicatie zo eenvoudig mogelijk te maken voor jou, sturen we jouw organisatie twee weken voor de lancering een communicatiepakket. Hierin vind je een nieuwsbericht, enkele socialmediaberichtjes en visuals. Denk je nog iets specifiek nodig te hebben om jullie communicatie vlot te laten verlopen, stuur dan gerust een mailtje via marlies.criel@viaa.be.