Belangrijke updates

Nieuw materiaal beschikbaar op Catalogus Pro

06/03/2020

Sinds kort is er heel wat nieuw materiaal beschikbaar op Catalogus Pro. Op dit platform dat jou als contentpartner inkijk geeft in het archief van collega-organisaties is er niet alleen een dagelijkse groei van items in het meemoo-archiefsysteem. Recent werden ook twee nieuwe collecties gepubliceerd: de bestanden van gedigitaliseerde film en het radioarchief van VRT.

Heb je een account op Catalogus Pro? Ga dan zeker meteen een kijkje nemen. Heb je nog geen account? Ontdek hier of je in aanmerking komt en vraag een account aan.

Wat is er nieuw?

Je kan zo’n duizend videobestanden afkomstig van filmpellicule met beschrijvende metadata op Catalogus Pro bekijken. De beschrijvingen zijn voorzien door Cinematek, dat conform onze samenwerking een belangrijke rol speelt in de registratie van film. Als contentpartner kan je natuurlijk zelf nog aanpassingen of aanvullingen aanbrengen op de metadata, zoals bijvoorbeeld het aanpassen van licenties. Bij film doe je dat rechtstreeks in het meemoo-archiefsysteem in plaats van in de bufferruimte.

Ook een groot deel van het VRT-radioarchief is sinds enkele maanden doorzoekbaar op Catalogus Pro. Bij een groot deel van nieuws- en duidingsprogramma’s heb je toegang tot alle audio. Voor de andere items heb je enkel toegang tot de metadata.

Heb je interesse om materiaal binnen je organisatie te hergebruiken, neem dan via Catalogus Pro contact op met de organisatie die het materiaal beheert. In totaal zijn meer dan 1 miljoen items doorzoekbaar en elke dag komen er tientallen nieuwe bij.

Hoe vind ik het nieuwe materiaal op Catalogus Pro?

Benieuwd naar het nieuwe materiaal op Catalogus Pro? Met de filters in de linkerzijbalk kan je grasduinen in gedigitaliseerde film en audiomateriaal. Het audioarchief van VRT bekijken, doe je door de filter ‘Audio’ aan te vinken bij ‘Bestandstype’ en ‘VRT’ bij ‘Content partner’. Om film te bekijken vink je bij ‘Analoge drager’ ‘35 mm’, ‘16mm’, 8mm’ en ‘s8mm’ aan (zie schermafdrukken hieronder).

Aan te vinken dragers om film te bekijken in Catalogus Pro (schermafbeelding)
Aan te vinken dragers om film te bekijken in Catalogus Pro (schermafbeelding)
Film bekijken in CatalogusPro (schermafbeelding)
Film bekijken in CatalogusPro (schermafbeelding)