Belangrijke updates

Upgrade archiefsysteem: bereid je voor op een API-wissel in 2022

31/03/2021

Om het meemoo-archiefsysteem scherp te houden én voor te bereiden op een API-wissel in 2022, gaan we er in de paasvakantie even uit. Na een korte onderbreking op vrijdagochtend 9 april gaat het systeem in lees-en-exporteer-modus tot 16 april.

Zoals bij voorgaande upgrades zal je nog archiefmateriaal kunnen raadplegen en exporteren, maar tot en met 15 april is het niet mogelijk om aanpassingen te maken in content en metadata. Contentpartners die bestanden voor digitale instroom doorsturen, kunnen dit blijven doen. De bestanden worden door ons gebufferd en geïmporteerd eens het systeem weer online is. Maar waarom gebeurt deze upgrade en waarom nu?

Naar een tweede versie van de API

Maak je gebruik van meemoo’s REST API, dan is deze update belangrijk voor je. In 2022 schakelen we namelijk over op een nieuwe versie van die API. Om je voldoende tijd te geven om over te stappen op die nieuwe versie, zullen versie 1 en versie 2 meer dan een jaar parallel lopen. In de zomer van 2022 wordt de eerste versie van de API dan uitgeschakeld en zal iedereen op versie 2 moeten werken.

Vanaf 16 april 2021 - als de upgrade voltooid is - kan je alvast overstappen naar die tweede versie.

Eens het archiefsysteem opnieuw volledig operationeel is, geven we je een seintje. Met je vragen of opmerkingen helpen we je intussen graag verder via support@meemoo.be.