Belangrijke updates

Starten met digitale instroom? Schrijf je in voor de online infosessie

19/04/2022

Stapte jij nog niet in in een digitale-instroomtraject? Misschien is nu wel het moment om jouw digitaal geboren en/of reeds gedigitaliseerd materiaal duurzaam te archiveren in het meemoo-archiefsysteem. 14 contentpartners gingen je al voor. Kom te weten waar ze staan en hoe je zelf kan instappen in de volgende ronde. 

Digitale instroom toe aan derde ronde

De voorbije jaren stippelden we een hernieuwde werking uit voor digitale instroom. In 4 fases begeleiden we jou als contentpartner richting de instroom van je digitale collecties. De contentpartners uit ronde 1 en 2 zijn intussen vlot op weg. Ronde 3 start deze zomer op na een online infosessie op 16 juni. 

Wat de vier fasen zijn, kom je te weten in dit filmpje

Zie je geen filmpje? Controleer even je cookie-instellingen, dan kunnen we deze inhoud ook aan jou tonen. Je cookie-instellingen aanpassen kan onderaan deze pagina. Klik op 'verander uw toestemming' vlak boven de tabel en vink 'voorkeuren' en 'statistieken' aan.

Achtergrond: van ronde 1 tot ronde...

Hoe staat het met de contentpartners uit de voorgaande rondes? De eerste ronde, waarover je hier meer leest, is inmiddels afgerond. Het materiaal van de deelnemende contentpartners is vlot aan het binnenstromen in het meemoo-archiefsysteem. In de tweede ronde zitten de deelnemende contentpartners ondertussen middenin hun voortraject. Ze creëren nu duidelijkheid, eenvormigheid en voorspelbaarheid in hun collecties om die later gemakkelijk te laten instromen in het meemoo-archiefsysteem. 

De infosessie van 16 juni betekent het startschot voor de volgende ronde. Ben je nu nog niet klaar om in te stappen? Ook in de toekomst krijg je nog de kans om je op te geven voor een digitale-instroomtraject. Twee keer per jaar organiseren we een infosessie waarna je kan beslissen om je aan te melden.

Praktische info infosessie ronde 3

Wil jij instappen in ronde 3? Tijdens de online infosessie op 16 juni 2022 van 14u tot 16u kom je meer te weten over digitale instroom. Daarna kan je je kandidaat stellen via het aanmeldingsformulier. Ben je erbij? Dan start in september het voortraject op. Vanaf februari 2023 zal je materiaal daadwerkelijk instromen in het meemoo-archiefsysteem.

Lobke3 Baby_Lobke