Wanneer en hoe gebruik ik de inventaristool?

Bewerken of verwijderen van aangemelde aantallen

Je kan na het aanmelden van een nieuw drageraantal het aantal aanpassen of zelfs helemaal verwijderen. Dit kan je doen tot op het punt dat je de aanmelding finaal hebt bevestigd (op vraag van een meemoo-projectmanager).

Hoe ga je te werk voor het bewerken van een aanmelding?

  1. Ga naar de tab ‘Inventaris’, daar vind je het overzicht van je aanmeldingen.
  2. Zoek de aanmelding via sorteren van de kolommen, of gebruik de filters.
  3. In de meest rechtse kolom vind je de actie-knoppen: klik op het ‘Bewerken’-icoon (groen potloodje).
  4. Er opent zich een scherm waar je het aantal van dit dragerformaat kan bewerken. Je vult hier het nieuwe aantal in (dit kan dus meer of minder zijn dan wat je van tevoren had aangemeld).
  5. Na het aanpassen klik je op ‘Bewaar’. 

Daarna ga je automatisch terug naar het overzicht en zal je zien dat de aangepaste aanmelding te zien is in het overzicht. Als je vervolgens naar het logboek gaat, zal je zien dat er voor deze aanmelding een extra lijn is aangemaakt met informatie over de recente aanpassing.

Let op: je kan een drageraantal aanpassen totdat de aanmelding de status “Te bevestigen” heeft. Nadat de aanmelding bevestigd is, kan dit niet meer. Wil je de aanmelding na dit punt toch nog aanpassen? Neem dan contact op met je projectmanager digitalisering.

Hoe ga je te werk voor het verwijderen van een aanmelding?

  1. Ga naar de tab ‘Inventaris’. Hier vind je het overzicht van je aanmeldingen.
  2. Zoek de aanmelding via sorteren van de kolommen, of gebruik de filters.
  3. In de meest rechtse kolom vind je de actie-knoppen: klik op het ‘Verwijderen’-icoon (rood vuilbakje).
  4. Er opent zich een scherm waar je nog een opmerking kan toevoegen over waarom je deze aanmelding wil verwijderen.
  5. Hierna klik je op ‘Ja’.

Daarna ga je automatisch terug naar het overzicht en zal je zien dat de verwijderde aanmelding niet meer te zien is in het overzicht.

Als je vervolgens naar het logboek gaat, zal je zien dat er voor deze verwijderde aanmelding een extra lijn is aangemaakt met informatie over de recente verwijdering.

Wil je meerdere aanmeldingen tegelijkertijd verwijderen?

Dat kan door deze aanmeldingen te selecteren via het selectievakje in het overzicht en vervolgens op de ‘Acties’-knop te klikken, en de actie ‘Verwijderen’ te selecteren.

Let op: je kan een drageraantal verwijderen totdat de aanmelding de status “Te bevestigen” heeft. Nadat de aanmelding bevestigd is, kan dit niet meer. Wil je de aanmelding na dit punt toch verwijderen? Neem dan contact op met je projectmanager digitalisering.