Systeemvereisten en installatie

De beheersmodule opstarten en gebruiken

Wil je items bekijken die zich nog in de workspace bevinden of metadata bewerken? Ga naar archief.viaa.be, log in en klik op de beheersmodule in de header. Zie je deze knop niet staan, mail dan naar support@viaa.be.

  • Als je de beheersmodule opent, krijg je de melding dat het bestand ‘ContentUploader.jnlp’ werd opgevraagd. Afhankelijk van je browser ziet deze melding er anders uit. Je mag in ieder geval kiezen om het bestand te behouden of bewaren.
  • Om de beheersmodule op te starten, klik je op het gedownloade bestand vanuit je browser. Bij Chrome zal het bestand linksonder staan, bij Firefox rechtsboven of je zoekt het in je map met downloads.

* Gebruik je een Mac-computer, dan is het mogelijk dat dit bestand enkel vanuit je Downloads-map te openen is omdat er extra machtigingen gegeven moeten worden. In dit geval klik je met je rechtermuisklik op het bestand, klik je op ‘open met’ en selecteer je ‘Java Web Start’.Je krijgt een melding dat het bestand afkomstig is van het web en of je wel zeker bent dat je het wil openen. Hierbij klik je gewoon op ‘Toestaan’.

  • Je krijgt de vraag ‘Do you want to run this application?’. Het antwoord hierop is uiteraard ‘ja’, dus klik op ‘Run’. 
  • De beheersmodule is nu klaar voor je.

Meer leren over het VIAA-archiefsysteem? Schrijf je in voor één van onze opleidingen.

>> Bekijk de systeemvereisten en installatieinstructies van de beheersmodule op Mac OS X
>> Bekijk de systeemvereisten en installatieinstructies van de beheersmodule op Windows