Planning

Digitaliseringsplanning komende jaren

Als je het meemoo-nieuws volgt, dan zie je onze aankondigingen van nieuwe digitaliseringsprojecten vast verschijnen. Terwijl het ene project afgerond wordt, doen we onderzoek naar nieuwe dragers of digitaliseren we nog resthoeveelheden. Om het voor jou overzichtelijk te houden, vatten we de verschillende lopende en toekomstige projecten even samen.

Toekomstige projecten

In 2021 staat de voorbereiding van digitaliseringsproject 10, de transfer van XDCAM, op onze planning. De start van de eigenlijke migratie plannen we vanaf 2022.

> Heb je XDCAM-schijven in je bezit die je wil migreren? Meld ze dan aan in de inventaristool. Heb je nog geen toegang? Vraag dit even aan je accountmanager.

Een tweede drager die we in de nabije toekomst aanpakken is vinyl in digitaliseringsproject 8.

Lopende projecten (met omroepen)

Enkele van onze digitaliseringsprojecten lopen al een hele tijd. De voornaamste reden daarvoor is dat de betrokken omroepen hele grote hoeveelheden dragers aanleveren. Het maximum aantal dragers voor deze projecten is dan ook bereikt en we laten helaas geen nieuwe hoeveelheden toe voor deze dragerformaten. Heb je echter nog ongedigitaliseerde dragers van deze formaten liggen? Geef dan zeker een seintje aan lobke.vandeneynden@meemoo.be. Dan nemen we deze dragers mee op in onze resthoeveelheden. Je kan ze ook zelf toevoegen in de inventaristool. Hoe je dat doet, lees je hier.

Digitalisering van film

De digitalisering van door azijnsyndroom aangetaste film staat niet stil. We plannen al deze films te laten digitaliseren tegen 2023. Daarna gaan we aan de slag met niet-aangetaste films.

> Heb je - al dan niet met azijnsyndroom aangetaste - films in je bezit die je wenst over te zetten via meemoo? En hebben wij daar volgens jou nog geen weet van? Meld deze dan aan via de inventaristool. Hoe je dit doet, lees je hier

>> Vragen over een drager die hier niet ter sprake kwam? Lees hier meer over onze afgelopen digitaliseringsprojecten.