Video

Een videobestand in hoge resolutie downloaden

Heb je een videobestand in hoge kwaliteit nodig voor hergebruik of om het te bewaren? Dan zit je hier op de juiste plek. Op deze pagina leggen we uit hoe je videobestanden in hoge resolutie kunt downloaden uit het meemoo-archiefsysteem. Deze bestanden zijn met standaardapparatuur en -software niet zomaar afspeelbaar. Wil je je hogeresolutie-export toch bekijken, neem dan contact op met support@meemoo.be.

Op zoek naar een ander formaat? Hier vind je een overzicht. Dit artikel gaat enkel over het downloaden van gehele bestanden. Wil je een fragment downloaden, lees dan dit artikel.

Een hogeresolutiekopie van een videobestand kan je op twee manieren downloaden: naar je lokale schijf of naar de FTP-server. Hou er rekening mee dat je nu een archiefmaster downloadt. Dat zijn grote bestanden die er 4 à 5 uur kunnen over doen om te downloaden. Download je naar je lokale schijf, dan moet je computer zo lang blijven open staan. We raden je dus aan om gebruik te maken van de FTP-server, omdat je hierbij kan blijven werken op je browser en computer terwijl de download in de achtergrond verwerkt wordt. Heb je je materiaal sneller nodig, dan kan je beter een mezzaninekopie exporteren.

Een hogeresolutiekopie naar je lokale schijf downloaden

  • Klik op ‘Add complete file to queue’ om het integrale bestand toe te voegen aan de wachtrij.
  • Zie je het bestand in de wachtrij staan, klik dan op ‘Download’.
  • Je bestand wordt opgehaald en klaargezet op de detailpagina in Mediahaven zodat je het hiervan kan downloaden. Dit kan een tijdje duren aangezien het bestand van de duurzame opslagplaats moet worden gehaald.
  • Eens het bestand klaar staat op de detailpagina, kan je het naar je lokale schijf downloaden. Je zal dus nog eens op ‘Download’ moeten klikken. Het komt dan in je Downloads-map terecht, of op de standaardlocatie ingesteld via je browser. Dit kan, afhankelijk van je internetconnectie een tijdje duren, zeker als het om de archiefmaster, een groot bestand, gaat.

Een hogeresolutiekopie naar de FTP-server downloaden

  • Klik op ‘Add complete file to queue’ om het integrale bestand toe te voegen aan de wachtrij.
  • Druk vervolgens op het tandwieltje om de instellingen te wijzigen.
  • Wijzig enkel het aangeduide veld ‘Format’ van ‘Original’ naar ‘Exporteer als Hires VIAA FTP’. De rest van de instellingen mag onveranderd blijven. Vergeet niet om onderaan op ‘OK’ te klikken.
  • Zie je het bestand in de wachtrij staan, klik dan op ‘Export’.
  • Je aanvraag wordt nu verwerkt. Je mag gerust je browser al sluiten, dit heeft geen invloed op het proces.
  • Eens het bestand gedownload is naar de FTP-server, ontvang je een e-mail en kan je het daar lokaal downloaden. Lees hier hoe.