Video

Een videobestand in lage resolutie downloaden

Wil je een videobestand online gebruiken of beschikbaar maken voor streaming? Dan zit je hier op de juiste plek. Op deze pagina leggen we uit hoe je videobestanden in lage resolutie kunt downloaden uit het VIAA-archiefsysteem.  

Op zoek naar een ander formaat? Hier vind je een overzicht. Dit artikel gaat enkel over het downloaden van gehele bestanden. Wil je een fragment downloaden, lees dan dit artikel.

  1. Ga naar archief.viaa.be of de beheersmodule.
  2. Navigeer naar de detailpagina van het item dat je wil downloaden in de mediaplayer.
  3. Op de detailpagina klik je rechts onderaan op ‘Download queue’.
  • Klik op ‘Add complete file to queue’ om het integrale bestand toe te voegen aan de wachtrij.
  • Druk vervolgens op het tandwieltje om de instellingen te wijzigen.
  • Je krijgt de instellingen te zien. Wijzig het aangeduide veld ‘Source’ van ‘Original’ naar ‘Browse’. De rest van de instellingen mogen onveranderd blijven. Vergeet niet om onderaan op ‘OK’ te klikken.
  • Klik op de knop ‘Download’.
  • Eens het bestand klaar staat, kan je het naar je lokale schijf downloaden. Je zal dus nog eens op ‘Download’ moeten klikken. Dan komt het bestand in je Downloads-map terecht, of op de standaardlocatie ingesteld via je browser. Afhankelijk van je internetconnectie kan dit een tijdje duren.

Je videobestand in lage resolutie downloaden zonder logo

Standaard staat er een ingebrand logo in je videobestand. Je kan het bestand ook downloaden zonder dit logo. Hiervoor wijzig je bij stap 6 enkel de aangeduide velden ‘Format’ naar ‘Custom’ en ‘Container’ naar ‘MP4’. De rest van de instellingen mogen onveranderd blijven. Vergeet niet om onderaan op ‘OK’ te klikken. Er wordt een nieuwe lageresolutiekopie van het origineel gemaakt, zonder logo, dus dit kan iets langer duren.