Audio- of videodragers

Handleiding voor registratie van dragers in AMS

Hier vind je drie interessante documenten en een filmpje in verband met de registratie van jouw te digitaliseren dragers in het AMS-systeem. Eerst is er de algemene handleiding voor de registratie van dragers in het AMS-systeem: hoe bereid je de registratie voor, hoe maak je de dragers klaar voor transport en hoe krijg je ze na digitalisering terug. Je vindt er ook wat meer uitleg bij de verschillende digitaliseringsgolven en de werkomgeving AMS wordt uit de doeken gedaan.

De annex helpt je bij het identificeren van de verschillende dragerformaten. Per dragerformaat is een bijlage toegevoegd met meer technische informatie over het dragerformaat en hoe je deze drager kan herkennen, barcoderen en verpakken. Deze informatie zal je kunnen gebruiken bij het aanmaken van een record in AMS.

Eens je de drager hebt geïdentificeerd, is het belangrijk dat deze in de juiste verzameldoos terecht komt. De types verzameldozen per dragerformaat vind je hieronder.

Belangrijke opmerking: soms passen er verschillende types dragers in dezelfde doos. Het is echter niet de bedoeling om een mix van dragers samen in één doos te verpakken. Voor elk type drager dien je een nieuwe doos te gebruiken (behalve voor Golf 6, 7 en 9).

Ten slotte kan je hier ook een filmpje raadplegen over hoe de registratie technisch in zijn werk gaat, wat je van ons kan verwachten en wat je eigen taken zullen zijn. Hoewel het filmpje enkel ingaat op dragers uit Golf 1, is de inhoud voor het overige nog steeds relevant.