Communicatie

Hoe en waar wordt mijn organisatienaam vermeld?

Meemoo werkt met verschillende interne systemen en externe platformen waartoe je als content partner toegang hebt. In elk van deze systemen en platformen vermelden we de naam van jouw organisatie als content partner.

Voor bepaalde systemen werken we in de achtergrond met een specifieke ID die gekoppeld is aan jouw organisatienaam. We noemen dit de ‘OR-ID’, of voluit organisation-id. We gebruiken dit ID zodat als je organisatie van naam verandert, we dit enkel hoeven te wijzigen op de voorgrond. Het ID en alle items die daaronder vallen in de achtergrond hoeven we dan niet te wijzigen.

Dit principe geldt voor de naamsvermelding op ontsluitingsplatformen zoals Catalogus Pro en Het Archief. Hier zal dus altijd de meest recente naam van jouw organisatie verschijnen, op voorwaarde dat wij dit van jullie correct hebben ontvangen.

Voor de interne systemen zoals het registratiesysteem AMS, het archiefsysteem MAM en de contracttool contract.meemoo.be is die link er (nog) niet. Als je als organisatie betrokken bent bij digitalisering, wordt aan de start van de samenwerking in contract.meemoo.be een dossier en in het registratiesysteem (AMS) een organisatienaam aangemaakt, die vervolgens doorstroomt naar het archiefsysteem (MAM). In AMS kan deze naam manueel worden gewijzigd door meemoo, maar zodra er items (gedigitaliseerde audio, video, film) in het MAM aan deze naam gelinkt zijn, kan de organisatienaam in het MAM zelf in principe niet meer wijzigen. Dit zal echter niet op de ontsluitingslatformen te zien zijn. In contract.meemoo.be moet de organisatienaam dan weer worden gewijzigd door de ontwikkelaar, dit doen we enkel op vraag van de content partner.

Door bovenstaande zaken zou het kunnen dat jouw organisatienaam niet overal hetzelfde wordt vermeld op de interne systemen. Op de externe platformen doen we er alles aan om dit wel correct te vermelden.

Is jouw organisatie van naam veranderd of wordt jouw organisatienaam op een extern platform verkeerd vermeld? Laat het ons weten via support@meemoo.be. Het is handig als je ons ook meteen het (eventuele) nieuwe logo, de nieuwe website-URL en contactgegevens bezorgt. Op die manier kunnen wij in ons CRM-systeem, dat gelinkt is met de externe platformen, de wijzigingen doorvoeren zodat het daar zeker correct verschijnt. In de interne systemen zal dus in sommige gevallen nog de oude naam verschijnen. We werken er hard aan om ook dit recht te trekken.