Registratie film

Hoe gebruik ik de specifieke film filters in AMS?

Via de filters aan de linkerzijde van het startscherm kan je eenvoudig zoeken binnen de geregistreerde dragers. Voor een overzicht van de velden die voor alle dragers gelden, verwijzen we naar deze overzichtspagina.

Voor het dragertype film zijn er echter heel wat specifieke filters, die je kunnen helpen om gericht informatie op te zoeken.

Toelichting bij de verschillende zoekfilters

Wanneer je film als dragertype selecteert, zul je de volgende filters kunnen zien die specifiek voor film gelden:

Record status Via dit filter kan je records met een bepaalde status selecteren. Zie ook “Status van een record” op support-pagina “Na de registratie: toekennen van een score in AMS”.
Dragertype Selecteer hier “film” als dragertype.
Dragerformaat Hier kan je filteren op het formaat binnen de ingevoerde data. Indien je film als dragertype selecteert, zul je hier de verschillende filmformaten terugvinden die voor jou ingevoerd werden, bv 8mm, 16mm, 35mm…
Filmbasis Via deze filter kan je selecteren op de verschillende types filmbasis die ingevoerd werden voor uw collectie. Acetaat is de meest voorkomende, maar sommige contentpartners hebben ook nitraatfilm in de collectie.
Beeld/Geluid Hier kan je filteren op de dragers die enkel beeld hebben, beeld zonder geluid (waarbij dus normaal geluid hoort), beeld met geluid of enkel geluid.
Fysieke toestand film - Cinematek value Hier kan je de dragers selecteren met eenzelfde score op de fysieke toestand van de beeldband.
Fysieke toestand klankband - Cinematek value Hier kan je de dragers selecteren met eenzelfde score op de fysieke toestand van de klankband.
Bewaarlocatie van deze drager(s) Hier kan je filteren op de bewaarlocatie van de drager.
Soort geluid Met dit filter kan je selecteren op het soort geluid.
Inhoudelijk waarde-oordeel CP Via dit filter kan gezocht worden op het inhoudelijke waarde-oordeel dat is toegekend door de contentpartner. Alle films met waarde-oordeel 3, 4 of 5 worden meegenomen voor digitalisering. Zie “Na de registratie: toekennen van een score in AMS”.
Prioriteit gegeven door CP? Filtert alle dragers die prioriteit gekregen hebben door de CP (1x klikken, symbool is een vinkje) ofwel alle dragers die geen prioriteit gekregen hebben (2x klikken, symbool is een minteken).
Gebruik deze print voor digitalisering? Filtert alle drager-versies die geselecteerd zijn voor digitalisering (1x klikken, symbool is een vinkje) ofwel alle drager-versies die niet geselecteerd zijn voor digitalisering (2x klikken, symbool is een minteken). Hiermee duidt Cinematek de beste versie van een film aan in het geval van kopieën.

Als je bijvoorbeeld een overzicht wilt van alle geregistreerde acetaatfilm klik je op het filter “Filmbasis” en vink je “Acetaat” aan. Vervolgens opent rechts het resultatenscherm met het overzicht van alle geregistreerde acetaatfilm.

Terugkeren naar het volledige overzicht en het filter ongedaan maken kan op verschillende manieren. Als je weer terug wilt naar het volledige overzicht, klikt u op de knop ‘Wissen’ of op het zwarte kruisje achter uw zoekfilter. Ook kun je in dit voorbeeld, opnieuw het filter “Filmbasis” aanklikken en het vinkje bij “Acetaat” verwijderen.