Veelgestelde vragen

Hoe gebruik je je eigen aanvraagformulier op Het Archief?

Naast het standaardaanvraagformulier van meemoo, bieden we ook de mogelijkheid om voor jouw organisatie een koppeling te leggen naar je eigen aanvraagprocedure. Dat kan bijvoorbeeld via een centraal aanvraagformulier, maar dat kan ook via een eigen online catalogus waar elk item raadpleegbaar en aanvraagbaar is. Hoe gaat dat in zijn werk?

  • De gebruiker vindt een item op Het Archief en gaat naar de detailpagina van het item.
  • De gebruiker klikt op de link naar het aanvraagformulier op de detailpagina.
  • De gebruiker wordt doorverwezen ofwel: 
    • naar het centrale aanvraagformulier op de website van de contentpartner 
    • naar de pagina van het item in de catalogus van de contentpartner. Informatie als de PID kan worden meegegeven vanuit Het Archief (zie onder). Meemoo is hier verder niet meer in betrokken. 
  • De gebruiker vult het aanvraagformulier in op de website van de contentpartner en verstuurt de aanvraag naar de contentpartner. De contentpartner volgt de aanvraag verder op en neemt contact op met de gebruiker.

Kan er informatie (zoals de PID) vanuit Het Archief vooringevuld worden op je eigen aanvraagformulier?

Ja, dit is mogelijk. Er zijn een aantal parameters voorzien die meegestuurd kunnen worden in de URL naar het aanvraagformulier. Het gaat bijvoorbeeld om PID, Lokale CP ID, naam van de aanvrager, voornaam van de aanvrager, e-mailadres van de aanvrager, enzovoort.

Een URL met een parameter om een PID mee te sturen, kan er zo uit zien: : www.contentpartner.be/aanvraagformulier?pid_viaa=#{pid}

Welke informatie hebben we hiervoor van jou nodig?

Indien je als contentpartner een eigen aanvraagformulier wil gebruiken met vooringevulde velden, hebben we een URL nodig waarnaar Het Archief kan doorverwijzen. In deze URL kunnen een aantal parameters opgenomen worden zodat informatie (vb. PID, Lokale CP ID) kan doorgestuurd worden en opgenomen worden in het eigen aanvraagformulier.

Hoe kan ik een koppeling maken tussen het item op Het Archief en hetzelfde item in mijn eigen online catalogus?

Door het toevoegen van de URL naar het item in je eigen online catalogus in het metadataveld ‘Hoofd Lokale CP ID’ in het meemoo-archiefsysteem (MAM) kan er een koppeling gelegd worden tussen beide catalogi. We zorgen er dan voor dat de knop ‘Naar het aanvraagformulier’ doorverwijst naar de URL die is opgegeven in het metadataveld ‘Hoofd Lokale CP ID’.

Wil je graag een eigen formulier gebruiken of een koppeling maken naar je eigen online catalogus?

Neem contact op met support@meemoo.be. Dan maken we een analyse van de mogelijkheden van jouw formulier met het gemak van de gebruiker voor ogen.