Veelgestelde vragen

Hoe komt mijn audiovisueel materiaal op Het Archief voor Onderwijs?

Als contentpartner heb je audiovisueel materiaal in het archiefsysteem van meemoo zitten, maar dat betekent niet dat dit automatisch gepubliceerd wordt op Het Archief voor Onderwijs. We leggen hier uit op welke manier we tewerk gaan.

Via één van de digitaliseringsprojecten of via het digitale instroom-traject komt je eigen audiovisueel materiaal in het meemoo-archiefsysteem (MAM) terecht. Meemoo staat in voor de duurzame opslag van het aangeleverde archiefmateriaal. Hoe dat proces verloopt kan je hier nalezen. Daarna stromen de items automatisch door naar hetarchief.be en Catalogus Pro

Voor Het Archief voor Onderwijs loopt dit proces enigszins anders. Ten eerste komt enkel materiaal met de onderwijslicentie in aanmerking. Kijk dus zeker na of deze niet uitgezet is. Bovendien werken we op Het Archief voor Onderwijs met een gecureerd aanbod, waarbij items handmatig geselecteerd worden uit het MAM op basis van eindtermen en leerplandoelen. We werken hiervoor met gespecialiseerde leerkracht-redacteurs en op aanvraag van leerkrachten. Het is dus perfect mogelijk dat items mét de onderwijslicentie in het MAM toch niet aangeboden worden op Het Archief voor Onderwijs. 

Wil je als contentpartner wel meer audiovisueel materiaal uit jouw collectie op Het Archief voor Onderwijs? Wij bekijken dit graag samen met jou. Jouw inhoudelijke expertise als contentpartner is voor ons essentieel om een waardevol aanbod te selecteren op maat van lesgevers. Maak een afspraak via ons onderwijsloket of spreek erover met jouw accountmanager.