Registratie algemeen

Hoe maak ik een export uit AMS?

Wil je graag een export maken van de metadata van (een deel van) jouw geregistreerde en eventueel gedigitaliseerde dragers uit AMS? Dat kan! Je selecteert dan de records waarvan je graag de metadata wil exporteren door op het selectievakje te klikken. Klik dan op de knop 'Acties' of 'Operations' en kies 'Export'. Je krijgt de keuze om in CSV- of XML-formaat te exporteren. Een CSV-bestand kan je makkelijk omzetten in bijvoorbeeld een Excel-bestand. Als je deze keuze gemaakt en bevestigd hebt, krijg je vrij snel een e-mail van support@meemoo.be met het onderwerp "meemoo Export CSV" of "meemoo Export XML". Check zeker ook je spamfolder of folder met 'ongewenste e-mails' als je hem niet direct terugvindt. Als je deze geopend hebt, klik je op 'Download'.

Het is helaas niet mogelijk om te kiezen welke velden je exporteert uit AMS. Je krijgt alle metadatavelden mee in de export, ook deze die betrekking hebben op bv. de digitalisering, indien de geselecteerde drager reeds gedigitaliseerd is.

Let op: een export maken van enkelvoudige én meervoudige objecten samen (bv. cd's én dvd's) ná digitalisering is moeilijk, omdat de metadatamodellen er anders uitzien (een xml t.o.v. een METS xml met PREMIS events). Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld de export van film én video tegelijk, zelfs voor de digitalisering, aangezien film een heel ander metadatamodel heeft dan audio of video. Heb je hier vragen over of ondervind je inderdaad problemen? Aarzel dan niet om jouw projectmanager hierover te contacteren! Wij helpen je met veel plezier verder.

Let op: ben je van plan een hele grote export te maken van meer dan 10.000 items? Laat het dan even op voorhand weten aan jouw projectmanager digitalisering.

TIP: wil je bijvoorbeeld de metadata van al jouw films of VHS-cassettes exporteren, of van al jouw reeds gedigitaliseerde dragers? Dan kan je eerst met de filters werken om de correcte dragers te selecteren. Hoe je dat doet, lees je hier.