Video

Een mp4-bestand exporteren zonder logo

Als je in de service agreement hebt aangegeven dat je een logo van jouw instelling wil tonen in de lageresolutiekopie zal je dit logo in de linkerbovenhoek zien wanneer je een item afspeelt op één van de meemoo-platformen (MAM (archiefsysteem), Catalogus Pro, Archief voor Onderwijs,...). Meemoo geeft deze optie aan de contentpartners om zo duidelijk te maken wie de beheerder is van het audiovisueel materiaal. (De archiefmaster is altijd onbewerkt, dus zonder logo.)

Wanneer je een lageresolutiekopie nodig hebt zonder logo, dan kan je een export maken van een mp4-bestand uit het meemoo-archiefsysteem.

Dit doe je volgens onderstaande stappen:

 1. Open het videobestand via de Mediaplayer (dit doe je door te dubbelklikken op de video in het zoekresultaat, waarop een html-videospeler zich opent).
 2. Klik op het tandwielicoontje en kies onderstaande instellingen:
  1. Format = Custom
  2. Source = Original
  3. Container = MP4
 3. Voeg de volledige file toe aan de download queue.
 4. Wacht tot de download wordt klaargezet door meemoo's archiefsysteem. (Dit kan een tijdje duren aangezien er op dat moment zelf een nieuwe mp4 wordt gemaakt op basis van de archiefmaster, zonder ingebrand logo.) Dit is een automatisch proces.
 5. Zodra de export klaarstaat, kan je het bestand downloaden naar je lokale schijf.

Download settings
Download settings