Technische documentatie

Hoe maak ik gebruik van de meemoo-FTP en de exportlocaties in de beheersmodule?

Meemoo maakt gebruik van een SFTP om bestanden uit te wisselen. SFTP is een internetprotocol dat een beveiligde bestandsoverdracht tussen verschillende computers mogelijk maakt. Zo kan je bestanden opladen op de meemoo SFTP maar ook bestanden uit het meemoo-archiefsysteem exporteren naar de SFTP. Het uploaden van bestanden naar de server of het downloaden naar je lokale computer doe je met een FTP-programma.  Zoals bijvoorbeeld de gratis te installeren applicatie FileZilla, die je hier kan downloaden.


De meemoo-SFTP is zo opgezet dat elke CP twee mappen te zien krijgt, nl. 'incoming' en 'pub'. De 'incoming-folder' wordt gebruikt voor het opladen van de bestanden door de CP. Je kan deze bestanden ook zelf terug verwijderen. De 'pub-folder' wordt gebruikt voor het exporteren van bestanden uit het meemoo-archiefsysteem. Om te exporteren naar de meemoo-SFTP vanuit het meemoo-archiefsysteem (de beheersmodule) kan je gebruik maken van de twee exportlocaties, 'Exporteer als Hires VIAA FTP' en 'Exporteer als Pro-res'.

 
 

De exportlocaties kan je terugvinden in de dropdownlijst die zichtbaar is in de beheersmodule (zie afbeelding hierboven).
  • De 'Exporteer als Hires VIAA FTP' zal de hoge resolutie (MJP2K/MXF voor de erfgoedsector en D10/MXF voor de omroepen) downloaden en beschikbaar stellen.
  • De 'Exporteer als Pro-res' zal on the fly een pro res bestand maken en beschikbaar stellen in de 'pub folder / transcoded'. Dat kan een tijdje duren. Van zodra het bestand beschikbaar is, zal je een mail ontvangen.