Technische documentatie

Hoe maak ik gebruik van de VIAA FTP en de exportlocaties in de beheersmodule?

VIAA maakt gebruik van een SFTP om bestanden uit te wisselen. SFTP is een internetprotocol dat een beveiligde bestandsoverdracht tussen verschillende computers mogelijk maakt. Zo kan je bestanden opladen op de VIAA sftp maar ook bestanden uit het VIAA archief exporteren naar de SFTP.Het uploaden van bestanden naar de server of het downloaden naar je lokale computer doe je met een FTP-programma.  Zoals vb. de gratis te installeren applicatie FileZilla: https://filezilla-project.org/download.php?type=client


De VIAA SFTP is zo opgezet dat elke CP twee mappen te zien krijgt, nl. 'incoming' en 'pub'. De 'incoming folder' wordt gebruikt voor het opladen van de bestanden door de CP, je kan deze bestanden ook zelf terug verwijderen. De 'pub folder' wordt gebruikt voor het exporteren van bestanden uit het VIAA archiefsysteem.Om te exporteren naar de VIAA SFTP vanuit het VIAA archiefsysteem (de beheersmodule) kan je gebruik maken van de twee exportlocaties, 'Exporteer als Hires VIAA FTP' en 'Exporteer als Pro-res'. 

 
 

De exportlocaties kan je terugvinden in de dropdownlist die zichtbaar is in de beheersmodule (zie afbeelding hierboven).

De 'Exporteer als Hires VIAA FTP' zal de hoge resolutie (MJP2K/MXF voor de erfgoedsector en D10/MXF voor de omroepen) downloaden en beschikbaar stellen.De 'Exporteer als Pro-res' zal on the fly een pro res bestand maken en beschikbaar stellen in de 'pub folder / transcoded'. Dat kan een tijdje duren, zodra de file beschikbaar is zal je een mail ontvangen.