Dashboard

Hoe tellen we op het Dashboard?

Intellectuele entiteit

Om de rapporten op het Dashboard te vatten, moet je eerst begrijpen wat een intellectuele entiteit is. De intellectuele entiteit ligt aan de basis van het meemoo-archiefsysteem. Het is een bestand of een geheel van meerdere bestanden waarvan we een digitale voorstelling bewaren in het archiefsysteem. Intellectuele entiteiten kunnen uit één of meerdere objecten bestaan. Een gedigitaliseerde film of dvd in het meemoo-archiefsysteem bestaat bijvoorbeeld uit meerdere digitale objecten, en noemen we daarom een meervoudig object. Alle objecten die tot dezelfde intellectuele entiteit behoren, hebben dezelfde Persistente Identifier (PID)

Rapport Interatieplatformen

Op het Dashboard rapporteren we over deze intellectuele entiteiten. Het rapport 'Interactieplatformen' telt bijvoorbeeld het aantal licenties in het meemoo-archiefsysteem per intellectuele entiteit.

Daarnaast geeft dit rapport ook weer hoeveel effectief beschikbare of ontsloten objecten uit jouw collectie op de verschillende interactieplatformen aanwezig zijn. Heb je meervoudige objecten in het meemoo-archiefsysteem zitten, dan kunnen deze twee cijfers onderling verschillen. 

Een voorbeeld:

Een dvd van contentpartner X telt 10 video-objecten of hoofdstukken. Bij alle 10 de video-objecten zijn de INTRA-CP-licenties aangevinkt voor ontsluiting op Catalogus Pro. Dit geeft volgende resultaat in het rapport ‘Interactieplatformen’:


  • Licenties in het meemoo-archiefsysteem: 1
  • Beschikbare objecten op Catalogus Pro: 10