Registratie algemeen

Inloggen, uitloggen en taal wijzigen in AMS

Voor de registratie, het plannen en het volgen van de dragers tijdens het transport en de digitalisering is de registratietool AMS ontwikkeld waarin je per drager een aantal kenmerken vastlegt of registreert. Het gaat uitsluitend om het registreren van de kenmerken van de dragers die nodig zijn om het transport en de digitalisering goed te laten verlopen, in totaal een vijftiental velden, afhankelijk van het dragerformaat. Alle overige kenmerken, zoals inhoudelijke informatie of rechtenadministratie vul je niet in dit systeem in; deze kenmerken zullen later in het Media Asset Management (of MAM)-systeem worden toegevoegd.

Inloggen

Surf naar https://registratie.meemoo.be of ga via jouw 'Diensten' op het partnerportaal naar de registratietool AMS. Je komt dan op het aanmeldscherm terecht, waarbij je jouw gebruikersnaam (dus e-mailadres) en paswoord dient in te geven.

Log je voor de eerste keer in en heb je nog geen account? Vraag dan aan jouw accountmanager een account voor AMS. Je krijgt op het moment van het aanmaken van je AMS-account door meemoo een automatische mail. Jouw gebruikersnaam en wachtwoord is hetzelfde voor alle meemoo-diensten. Indien je jouw wachtwoord vergeten bent, klik dan op 'Wachtwoord vergeten?'. Je krijgt dan een automatische e-mail om jouw wachtwoord te resetten. Check zeker ook je spamfolder of folder met 'Ongewenste e-mails'.

Na het succesvol inloggen opent standaard het scherm 'Dragers' (of 'Carriers'). Rechts bovenaan in de appelblauwzeegroene balk zie je vijf tabs: 'Organisatie', 'Dragers', 'Batches', 'Verzending' en 'Help' (of 'Organization', 'Carriers', 'Batches', Shipment' en 'Help').

Links bovenaan, boven 'Organisatie', vind je de knop 'Acties' (of 'Operations') terug. Daarmee kan je een nieuwe drager registreren, geregistreerde dragers in bulk bewerken, records verwijderen of een export maken. Met het tandwieltje naast de knop 'Acties' kan je de schermindeling naar jouw voorkeur aanpassen.

Taal wijzigen

In de smalle donkergrijze/zwarte balk zie je rechts bovenaan (boven 'Help') "Language: Dutch" ofwel "Language: English". AMS is dus beschikbaar in het Engels en het Nederlands. Wil je graag veranderen? Klik dan op de taal die je ziet.

Uitloggen

Uitloggen uit AMS doe je door rechts bovenaan, naast de taal, in de donkergrijze/zwarte balk op het tandwieltje te klikken. Dan kies je 'Uitloggen' (of 'Log out'). Hopelijk zien we je snel weer!