Veelgestelde vragen

Kan ik inloggen met mijn meemoo-account op Het Archief?

Ja dat kan. Je hoeft echter enkel in te loggen als je bladwijzers wil bewaren of aanvragen bij andere contentpartners wil plaatsen.

Toegang tot Catalogus Pro

Je kan als medewerker van een meemoo-contentpartner ook toegang vragen tot Catalogus Pro. Op Catalogus Pro kan je naast zoeken ook het materiaal zelf afspelen of beluisteren. Catalogus Pro is uitsluitend toegankelijk voor medewerkers van contentpartners in welomschreven functiecategorieën. Controleer eerst of jij aan deze registratievoorwaarden voldoet.

Ga daarna naar cataloguspro.hetarchief.be. Op de aanmeldpagina klik je op ‘Vraag een account aan’ en vul je het formulier in. Een meemoo-medewerker zal daarna je aanvraag evalueren. Indien je aan de registratievoorwaarden voldoet, zal je account geactiveerd worden. Wanneer je voor de eerste keer inlogt, zullen we je vragen om de gebruiksvoorwaarden te aanvaarden.

Wil je toch toegang tot Het Archief om bijvoorbeeld bladwijzers te bewaren?

  • Beschik je al over een Mijn meemoo-account, dan kan je met dit account ook inloggen op Het Archief. Zo hoef je maar één gebruikersaccount bij te houden. Klik bij Het Archief op Aanmelden in de hoofdnavigatie. Kies daarna voor ‘Meld je hier aan met je “Mijn meemoo-account”’.

  • Beschik je nog niet over een Mijn meemoo-account? Bekijk dan eerst of je ook toegang nodig hebt tot andere meemoo-platformen. Indien niet, dan raden we je aan om een eigen Het Archief-account aan te maken. Klik op ‘Registreer je hier!” om een Het Archief-account aan te maken. Met een Het Archief-account kan je niet inloggen op de andere meemoo-platformen (meemoo-archiefsysteem, AMS, Catalogus Pro, contract.meemoo.be).