Selecteren

Na digitalisering: selectie van analoge dragers

Na de digitalisering komen de analoge dragers bij jou terug. Soms is het echter moeilijk om opnieuw een plekje in je archief te vinden. Moet je deze gedigitaliseerde analoge dragers wel bewaren?

Sowieso raden we je aan de analoge dragers zo lang mogelijk bij te houden, minstens totdat de kwaliteitscontrole op de digitale bestanden is gebeurd en je zeker bent dat de digitalisering goed is gebeurd. Als er geen opslagprobleem dreigt, kan je de dragers ook na kwaliteitscontrole bij voorkeur verder bewaren.

Soms is dit echter niet mogelijk. Daarom werkten we enkele jaren geleden al een beslissingsboom uit, op basis van vele gesprekken in de sector. Het advies dat hieruit komt, is zowel behoedzaam als realistisch. In vijf goed gedefinieerde vragen kunnen contentpartners bekijken of het mogelijk en opportuun is om hun dragers te bewaren.

Deze beslissingsboom moet nog afgetoetst worden op zijn bruikbaarheid via één of meerdere concrete voorbeelden. Zit je als contentpartner van meemoo zelf met vragen rond wat te doen met je audiovisuele dragers na de digitalisering, neem dan zeker met ons contact op via jouw accountmanager of support@meemoo.be. We kijken dan samen of deze beslissingsboom voor jou kan werken!