Registratie film

Samenstelling batches voor digitalisering

Wanneer de films opgehaald worden door de digitaliseringsfirma, zullen deze samengevoegd worden in batches, zodat er telkens een kleine hoeveelheid films bij de Service Provider aanwezig is. Deze batches worden samengesteld door meemoo, waarbij voorrang gegeven wordt aan de zwaarst aangetaste films. Tot 2023 digitaliseert meemoo enkel aangetaste films (pH waarde 4,2 tem. 5,0).

Bij het samenstellen van de batches houdt meemoo rekening met volgende factoren: 

  • pH waarde van de beeld- of klankband tussen de 4,2 en 5,0 ondergrond van de drager: acetaat/nitraat. Nitraatfilms worden in 2021 afzonderlijk gedigitaliseerd. 
  • of er dubbels zijn met de collectie van Cinematek (filter “gebruik deze film voor digitalisering?”) 
  • welke de beste versie is voor digitalisering (filter “gebruik deze film voor digitalisering?”) 
  • dragerformaat: in het huidige filmdigitaliseringscontract worden zowel 8mm, super8, 16mm, super16, 35mm als 9,5mm films gedigitaliseerd. 9,5mm films zullen pas in 2023 worden meegegeven. 
  • prioriteiten aangegeven door de contentpartners: bij het geven van een waarde-oordeel kan je een prioriteit meegeven

De films die aan een batch zijn toegevoegd, kan je vinden door in de zoekfacetten te filteren op ‘batch’ om te zien in welke specifieke batch een film zit, of door een vinkje te plaatsen in de checkbox bij “Assigned to a batch” om alle films te zien die ingedeeld zijn in een batch. Wanneer je nogmaals in deze checkbox klikt, zal je juist alle films zien die nog niet ingedeeld zijn in een batch.