Delen

Toegang tot jouw beeld en geluid geven aan een andere contentpartner

In het meemoo-archiefsysteem (MAM) kan je het beeld en geluid van jouw organisatie beheren. Tussen je audiovisueel materiaal zitten misschien ook beelden of geluidsopnames die, in analoge of digitale vorm, ook voor andere contentpartners interessant zijn. We kregen al enkele vragen rond toegang geven tot jouw audiovisueel materiaal aan andere partners. Hieronder beantwoorden we enkele vragen en bieden we waar mogelijk een oplossing.

Via Catalogus Pro

Catalogus Pro is het platform waar contentpartners elkaars beeld en geluid kunnen zien. Zo kunnen bv. podiumkunstenorganisaties die coproducties willen delen met andere contentpartners, dat hier doen. Door derden toegang te verlenen tot Catalogus Pro hebben zij meteen ook toegang tot het gedeelde materiaal van alle contentpartners. Hou rekening met de volgende voorwaarden:

  • Gebruikers van Catalogus Pro moeten contentpartners zijn van meemoo.
  • De medewerkers van deze contentpartner moeten voldoen aan de registratievoorwaarden van Catalogus Pro. 
  • Om objecten in Catalogus Pro te laten verschijnen moeten de licenties INTRA_CP-METADATA-ALL en/of INTRA_CP-CONTENT in het archiefsysteem (MAM) ingeschakeld staan. Als contentpartner kan je deze volledig zelf beheren in het archiefsysteem.
  • Catalogus Pro is geen archiefbeheersysteem. Het is een platform om media en/of metadata te raadplegen en af te spelen. 
  • Films, kranten en fotomateriaal zijn nog niet beschikbaar op Catalogus Pro.

Rechtstreeks in het archiefsysteem (MAM)

De contentpartner kan zelf en op eigen verantwoordelijkheid beslissen wie er toegang heeft tot zijn materiaal in het MAM. In dit artikel kan je lezen hoe deze toegang geregeld wordt en welke implicaties dit heeft.