Registreren & verpakken

Hoe update ik de status van mijn verzending in AMS?

Om op elk moment te weten waar je dragers zich bevinden, is het belangrijk dat jij de status hiervan actualiseert in AMS bij het binnenkomen of buitengaan van een verzending.

Er zijn drie verschillende statussen voor jou van belang:

  • Klaar voor verzending bij CP: deze status kies je als de transportbakken gescand zijn en klaar staan voor ophaling.
  • Uitgecheckt bij CP: deze status geeft aan dat de transportbakken bij jou zijn opgehaald door de service provider/meemoo.
  • Ingecheckt bij de CP: deze status is bedoeld voor wanneer de dragers na digitalisering correct bij jou zijn teruggebracht. Dit is de laatste stap in de keten.
Let wel, we hebben al gemerkt dat de status in AMS niet altijd up to date is. Dit komt doordat er achteraf nog wijzigingen zijn toegebracht aan de desbetreffende batch in AMS door meemoo zelf, bijvoorbeeld het toevoegen van dragers gevonden bij de digitaliseringspartner welke niet geregistreerd waren in AMS. Het wijzigen van de status in AMS is een manuele actie, waardoor de status niet altijd geactualiseerd is en nog op 'Pending' of 'In afwachting' staat. Twijfel je over de status van een bepaalde drager? Mail je specifieke vraag inclusief pid(s) of barcode(s) naar lobke.vandeneynden@meemoo.be.