Algemeen

Jouw mogelijkheden als contentpartner

Je kan als contentpartner ook actief aan de slag op Het Archief voor Onderwijs om je eigen audiovisueel materiaal in de kijker te zetten en om jouw educatieve werking te versterken. Op deze manier bereik je gemakkelijk de doelgroep onderwijs. We leggen hier kort uit hoe je dit aanpakt. 

Een partneraccount aanvragen

Omwille van auteursrechten is het materiaal op Het Archief voor Onderwijs enkel beschikbaar voor lesgevers, maar als educatief medewerker van een contentpartner kan je ook tijdelijke toegang krijgen tot het platform in het kader van een educatief project gericht op leerplichtonderwijs. Lees hier hoe je als contentpartner toegang kan krijgen tot Het Archief voor Onderwijs.

Jouw materiaal op Het Archief voor Onderwijs

Het audiovisuele materiaal in het meemoo-archiefsysteem stroomt niet automatisch door naar Het Archief voor Onderwijs. Fragmenten komen pas op Het Archief voor Onderwijs als ze door één van onze leerkracht-redacteurs geselecteerd worden of aangevraagd worden door een leerkracht. Door deze vraag-gedreven aanpak komt dus slechts een selectie van jullie materiaal op Het Archief voor Onderwijs terecht. Lees hier meer over hoe je eigen materiaal op het platform terecht kan komen.

Uiteraard wordt er steeds rekening gehouden met de auteursrechten en moet je als contentpartner het materiaal vrijgegeven hebben voor publicatie op Het Archief voor Onderwijs via de onderwijslicentie in het meemoo-archiefsysteem (MAM). Je behoudt als contentpartner steeds alle controle over waar je materiaal gepubliceerd mag worden. 

Zelf aan de slag

Daarna kan je zelf aan de slag: je kan collecties en bundels aanmaken om je eigen materiaal in een bruikbare vorm aan te bieden aan lesgevers. Weet je niet hoe je hier aan moet beginnen? Volg een workshop voor contentpartners of bekijk de praktische handleiding voor het aanmaken van bundels en collecties

 Heb je een specifieke vraag of wil je graag persoonlijk advies over Het Archief voor Onderwijs en de mogelijkheden voor jouw organisatie, boek dan een afspraak via ons onderwijsloket.