Verpakking en transport

Welk verpakkingsmateriaal gebruik ik voor mijn dragers?

Om ervoor te zorgen dat de dragers herkenbaar zijn en goed beschermd op transport gaan, zorgt meemoo voor aangepast verpakkingsmateriaal per dragerformaat. Het juiste gebruik van deze materialen zorgt ervoor dat de kans op beschadiging of het zoekraken van dragers zo klein mogelijk is. Heb je nog extra verpakkingsmateriaal nodig of twijfel je over iets? Geef dan een seintje aan koen.vanacoleyen@meemoo.be of support@meemoo.be!

Verzameldozen

Er is voor zo goed als elk dragerformaat een aparte op maat gemaakte kartonnen doos voorzien door meemoo. Deze wordt geleverd voor de aanvang van de registratie. Op de verzameldoos zelf is ook een ruimte voorzien waar een doosbarcode gekleefd moet worden. Weet je niet welk doostype je moet gebruiken? Vraag het na bij koen.vanacoleyen@meemoo.be!

Let op: in theorie gebruik je voor elk dragerformaat een aparte doos. Je steekt bv. geen VHS met audiocassettes samen. De uitzondering bevestigt de regel, namelijk gemengde projecten, zoals Digitaliseringsproject 7: DV-formaten. Ook zorg je ervoor dat barcodes naar boven én in dezelfde richting zijn gericht.

Opvulmateriaal

Het transport van audiovisuele dragers houdt altijd risico’s in. Om schade aan de dragers tijdens het transport te voorkomen, is het belangrijk dat je de doos, eens alle dragers van hetzelfde formaat erin zitten, (indien nodig) verder goed opvult met luchtkussens of noppenfolie. Gebruik hiervoor het opvulmateriaal dat meemoo aanlevert. Zo vermijd je schade aan de dragers. Voor het verpakken van schellak- en lakplaten worden er op maat gemaakte schuimvellen voorzien.

Plakband(afroller)

Het is belangrijk dat elke doos goed dichtgeplakt wordt om te vermijden dat dragers kunnen bewegen tijdens het transport. Meemoo voorziet jouw organisatie van voldoende plakband en plakbandafrollers.